Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Ε!!!... Όχι και απιστία...

Απάντηση στην πρόσκληση για το παιχνίδι της απιστίας
από την
Surrealist.
Παρακαλώ πολύ, την σκυτάλη να πάρει
ο καλός μου φίλος Ασκαρδαμυκτί
με μια ιστορία απιστίας, φανταστική η αληθινή.



....κάθισε δίπλα μου σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έβαλε ένα τσιγάρο στο στόμα της και γύρισε προς το μέρος μου .Με αργές κινήσεις πήρα τον αναπτήρα πάνω από το πακέτο με τα τσιγάρα μου και της πρόσφερα αυτό που ζητούσε κοιτώντας με χωρίς να πει λέξη!!!
Όταν φύσηξε τον καπνό ψηλά,πάνω από το κεφάλι μου,με κοίταξε με ένα διαπεραστικό βλέμμα και χαμογελώντας γλυκά με ευχαρίστησε. Έπειτα γυρνώντας προς τον μπάρμαν παρήγγειλε ένα ουίσκι με πάγο, έβγαλε το κινητό της από μια μικροσκοπική τσάντα και άρχισε να γράφει ένα μήνυμα.
Ήπια την τελευταία γουλιά από το ποτήρι μου και έκανα νόημα στον μπάρμαν να το ξαναγεμίσει.
<<Δικό μου το ποτό>>του είπε και συνέχισε να γράφει στο κινητό της.
<<Είναι κερασμένο από την κυρία>>μου είπε ο μπάρμαν καθώς άφηνε το ποτήρι μπροστά
μου. Πριν προλάβω να γυρίσω προς το μέρος της έκλεισε το κινητό, σήκωσε το ποτήρι της και μου είπε χαμογελώντας...<<στην υγειά μας>>Σήκωσα το ποτήρι μου και ανταπέδωσα <<στην υγειά μας>> της είπα πίνοντας μια μεγάλη ρουφηξιά από το ποτό μου.
Μετά από τέσσερα ποτά είχα μάθει αρκετά για την Μίνα. Παντρεμένη με τον πρώην διευθυντή της, χωρίς παιδιά με αρκετό ελεύθερο χρόνο, μιας και ο καλός της έλλειπε συχνά πυκνά στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Καλά όλα αυτά σκέφτηκα άλλα δεν είμαι τώρα για τέτοια. Απο λεπτό σε λεπτό περίμενα τηλεφώνημα από την Εύα. Πέντε ολόκληρους μήνες την πολιορκούσα για να πάρω τα φιλιά της. Και τι φιλιά!!! Ο έρωτας μαζί της είναι μια ακατάπαυστη, υπέρμετρη πράξη. Απερίγραπτη, ανεπανάληπτη, μοναδική, κολάσιμη πράξη!!!
Από την δύσκολη θέση με έβγαλε το τηλεφώνημα της Εύας.<<Δεν θα μπορεσω να έρθω μωρό μου...θα σε περιμένω αύριο το πρωί στο γνωστό μέρος...κοιτα να είσαι ξεκούραστος.Και φρόνιμα σήμερα ετσι???>>Χαμογέλασα και έκανα νόημα στον μπάρμαν για να τον πληρώσω.
<<Η γυναίκα σου ήταν?>>με ρώτησε<<όχι >>της είπα
<<η γυναίκα μου ειναι στη Ισπανία σε να συνέδριο.Μπορούμε να φύγουμε για το εξοχικό σου τώρα, αν βέβαια ισχύει ακόμα η πρότασή σου>>Φύγαμε με το αμάξι μου αφήνοντας το δικό της σε ένα πάρκινγκ. Το εξοχικό της Μίνας ήταν μια απόδραση από τα γνωστά. Η πισίνα ήταν το πρώτο μέρος που κάναμε έρωτα...θα μπορούσε να με κάνει να ξεχάσω την Εύα αυτή η γυναίκα σκέφτηκα καθώς την άφηνα στο πάρκινγκ το πρωί!!! Με αποχαιρέτησε με ένα πεταχτό φιλί και μπήκε στο σπορ αμάξι της. Περίμενα να φύγει και μετά ξεκίνησα για το γνωστό μέρος. Η Εύα μου το είπε καθαρά: κοίτα να είσαι ξεκούραστος...δεύτερο ημίχρονο σκέφτηκα και έβαλα μπρος το αμάξι.
Με περίμενε φορώντας μόνο τα εσώρουχα της...τα μάτια της με έγδυσαν πριν κλείσω την πόρτα πίσω μου. Και τι μάτια!!!
Δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση............άλλα ποιος την χρειαζόταν με την Εύα να είναι ξαναμμένη και έτοιμη για κολάσιμα παιχνίδια?Πάντως όχι εγώ!!!
Αργά το βράδυ γυρνώντας στο σπίτι μου έκανα ένα ντους και αφού ήπια ένα ποτήρι κόκκινο κρασί έκλεισα τα μάτια μου για να κοιμηθώ. Το πρωί θα γυρνούσε η γυναίκα μου και έπρεπε να πάω στο αεροδρόμιο για να την πάρω. Μετά από τόση κούραση περίμενα να με πάρει ο ύπνος (όχι του δικαίου) άλλα δεν μπορούσα να κλείσω μάτι!!!
Τύψεις????? Για πρώτη φορά ένοιωθα σαν να είχα χάσει για πάντα την γυναίκα που αγάπησα. Αυτή που με δέχτηκε με αγάπησε και με έκανε να νοιώθω ότι έχω βρει την ευτυχία.
Δεν κατάλαβα πότε με πήρε ο ύπνος............................................................
<<Ξύπνα...ξύπνα μωρό μου!!!>> Άκουσα την φωνή της<<ξύπνα ξέρεις τι ώρα ειναι?>>
Τα έχασα <<δεν ειναι δυνατόν>> σκέφτηκα προσπαθώντας να ανοίξω τα μάτια μου. Με πήρε ο ύπνος και δεν πήγα στο αεροδρόμιο!!!<<Ποιο αεροδρόμιο καλέ μου?>> με ρώτησε η αγαπημένη μου<<έλα ντε?ποιο αεροδρόμιο?>>είπα προσπαθώντας να συνέλθω από το σοκ
<<και δεν μου λες σε παρακαλώ...ποια ειναι αυτή η Εύα και πως την έλεγες την άλλη... Μίνα?εεεε???>>τότε συνήλθα τελείως από τον ύπνο και έβαλα τα γέλια με ανακούφιση<<όνειρο ήταν γλυκιά μου...σε απατούσα με δυο διαφορετικές γυναίκες>>
<<Δεν μ αγαπάς πια όπως παλιά μωρό μου!!!Κάποτε ακόμα και στα όνειρά σου μου ήσουνα πιστός>>



-Δηλαδή όνειρο ήταν όλο αυτό???(ρώτησε η κουκουβάγια τον karaflokotsifa)
-Όνειρο!!! Και με κάνει να σκέφτομαι πως...πριν γεννηθώ εδώ στο δάσος σαν κοτσύφι, είχα ζήσει σαν άνθρωπος σε κάποια προηγούμενη ζωή....
-Αυτό είναι καλό σημάδι για σένα karaflokotsifa!!!
-Ποιο?
-Το ότι αρχίζεις και θυμάσαι τις προηγούμενες ζωές σου!!!
-Ναι ε???
-Ασφαλώς!!!(είπε η κουκουβάγια)

-Ε... τότε τσίου!!!!!!

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Είναι πραγματικά....

....πολύ δύσκολο να συνεχίσω από αυτό το σημείο που έφτασαν την κουβέντα μας οι φίλοι που μίλησαν πριν από μένα. Δεν άφησαν πολλά που δεν ειπώθηκαν και νομίζω πως κατα μεγάλο ποσοστό το θέμα μας καλύφθηκε.
Είπαν οι φίλοι μας τι στοιχεία είναι απαραίτητα για να έχουμε μια σχέση...φιλίας!
Στοιχεία όπως: η συμπάθεια, η αμοιβαία εκτίμηση,ο σεβασμός η ειλικρίνεια άλλα και η κατανόηση.
Αναφερθήκαμε επίσης στην αφοσίωση,στην υπομονή,στην καλή πρόθεση,για εγκάρδια και αληθινή σχέση...αγάπης!!!
Μιλήσαμε για αδέρφωμα,για το μοίρασμα, της χαράς άλλα και της λύπης με την ίδια πάντα προθυμία. Και στο τέλος συμφωνήσαμε πως η φιλία είναι απαραίτητο συστατικό και σε άλλες σχέσεις όπως η οικογενειακή άλλα και η ερωτική σχέση.
Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι μιλάμε για μια σχέση ιερή...άδολη και πολύτιμη
και να προσθέσουμε και άλλα δευτερεύοντα στοιχεία όπως η πίστη, και η στοργή. Θα ήταν όμως σωστό να πούμε πως λόγο της απόστασης που μας χωρίζει από κάποιον, η ποιότητά της αγάπης δεν είναι ισάξια με αυτήν του λεγόμενου κολλητού φίλου?
-Όχι βέβαια(απάντησε η κουκουβάγια στον κότσυφα)
-Η αν λέγαμε ότι μια φιλία που είναι παλιά, έχει μεγαλύτερη αξία από μια φιλία που πρόσφατη...θα ήταν σωστό???
-Εσύ τι λες karaflokotsifa???
-Θα έλεγα ότι ο χρόνος που διαρκεί μια φιλία δεν είναι κριτήριο για την ποιότητά της.
Θα μπορούσε να έχει καλύτερη ποιότητα μια φιλία που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Όπως και η αγάπη που νιώθει κάποιος για έναν φίλο που βλέπει σπάνια,
να είναι πιο δυνατή από αυτή ενός φίλου που βλέπει συχνότερα.
Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φιλία όπως και η αγάπη, δεν έχουν σταθερή ένταση και πως μπορεί κάποιος να αγαπάει κάποιον, ωστόσο η αγάπη που νοιώθει για έναν άλλο, να είναι μικρότερης η μεγαλύτερης έντασης, άλλα και στις δυο περιπτώσεις να είναι αληθινή.
-Μα και βέβαια (είπε η κουκουβάγια)
-Το ίδιο νομίζω μπορούμε να πούμε και για την φιλία(συνέχισε το κοτσύφι)
-Χωρίς αμφιβολία...ναι!!! Ακριβώς το ίδιο.(είπε ο παπαγάλος)
-Δεχόμαστε λοιπόν ότι ο χρόνος και η απόσταση δεν είναι αυτούσια στοιχεία για να προσδιορίσουν την ένταση η και την ποιότητα μιας φιλίας, άλλα από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η φιλία όπως και η αγάπη, είναι δεσμοί που πρέπει να επιβεβαιώνονται για να μπορούν να είναι υπαρκτοί!!!
-Δηλαδή? Τι ακριβώς εννοείς με αυτό karaflokotsifa? (ρώτησε η κουκουβάγια)
-Εννοώ πως για να διατηρούνται "ζωντανοί" οι δεσμοί φιλίας και αγάπης,πρέπει να τροφοδοτούνται με όλα αυτά που προαναφέρθηκαν και από τις δυο πλευρές.
Η φιλία είναι μια σχέση που θέλει δουλειά. Και σ αυτές τις περιπτώσεις η "δουλεία"
πρέπει να γίνεται και από τους δυο!!!
-Νομίζω ότι το θέμα της φιλίας το καλύψαμε ικανοποιητικά(είπε χαμογελώντας η κουκουβάγια) Όλοι σας με ικανοποιήσατε με αυτά που είπατε και είμαι πολύ χαρούμενη που σας έχω φίλους.
Τώρα αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε την φιλία μας με λίγο παιχνίδι!!!
Τι λέτε κι εσείς φίλοι μου???
-Ναίιιιιιιιιιιιι(ακούστηκε μια ομοφωνία από όλη την παρέα)
-Τι εννοείτε όταν λέτε ναι??? Έχετε να συμπληρώσετε κάτι???(ρώτησε η κουκουβάγια κάνοντας έντονη προσπάθεια για να μην γελάσει)
-Όχι-όχι (είπαν οι φίλοι σχεδόν όλοι μαζί) Η παρέα θέλει παιχνίδιιιιιιιιιιιιιι!!!!
-Εντάξει εντάξει (είπε η κουκουβάγια) Τι λες κι εσύ karaflokotsifa?
-Νομίζω πως είναι η καλύτερη ιδέα που άκουσα σήμερα(είπε το κοτσύφι)
-Πάμε στον καταρράχτη αν θέλετε(είπε ο παπαγάλος) έχω διάθεση να σας πω ένα κελάηδημα που μου έμαθε το καναρινάκι πριν φύγει!!!
-Εγώ λέω να καθίσουμε κάπου εδώ κοντά για να ακούμε καλύτερα εγώ με το
Δυοσμαράκι(είπε τσουκνίδα)


-Ε...τότε...τσίίίιοοοουυυυ!!!!





Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Τελικά ειναι ποιο δύσκολο....

....από ότι φαίνονταν το θέμα στην αρχή!!!(είπε ο παπαγάλος στην τρελο-παρέα που είχε μαζευτεί στο δέντρο της γνώσης)
-Καλά σας το είπα εγώ εχτές πως δεν ειναι και τόσο εύκολο!!!
(απάντησε η τσουκνίδα με έμφαση)
-Καταλάβατε τώρα γιατί ήθελα να κάνουμε το μάθημα χτες???
(τους ρώτησε ο karaflokotsifas)
-Όχι!!! (απάντησαν ταυτόχρονα ο παπαγάλος με την τσουκνίδα) Γιατί???
-Γιατί αν το κάναμε εχτές η κυρα κουκουβάγια δεν θα είχε πολλές πολλές απαιτήσεις...ενώ τώρα.....άσε που θα είχαμε τελειώσει και σήμερα θα κάναμε ότι ήθελε ο καθένας!!!
-Πώς κάνετε έτσι βρε παιδιά ???( ρώτησε το Δυοσμαράκι χαμογελώντας) εντάξει δεν είναι και το δυσκολότερο πράγμα που θα μπορούσε να ρωτήσει η κυρα κουκουβάγια!!!
Όλοι μας μπορούμε να πούμε δυο πράγματα για την φιλία....όλοι μας έχουμε άποψη επάνω στο θέμα....ετσι δεν είναι???
-Ναι...πώς...ετσι ειναι(απάντησε η τσουκνίδα κοιτώντας άγρια τον παπαγάλο που επανάλαβε)
-Ναι...πώς...ετσι ειναι!!!
-Γεια σας παιδιάαααααα.....(τους φώναξε τραγουδιστά η κουκουβάγια καθώς κάθονταν στο δέντρο της γνώσης)....βλέπω αρχίσατε χωρίς εμένα την κουβεντούλα!!!
-Όoooχιιι...(είπε ο karaflokotsifas) απλά μιλούσαμε...περιμένοντας να έρθεις!!!
-Χα!!!χα!!!χα!!!! (ξέσπασε σε δυνατά γέλια η κουκουβάγια ακούγοντας τον κότσυφα) Μα και βέβαια karaflokotsifa μου!!! Αυτό εννοούσα κι εγώ!!!
Λοιπόν ??? Τι λέτε?...Ξεκινάμε???
-Μα και βέβαια!!!! (είπε το Δυοσμαράκι με εμφανή διάθεση) πως θα ξεκινήσουμε???
-Θα μιλήσει πρώτα η τσουκνίδα και θα προσπαθήσει να μας δώσει να καταλάβουμε,σαν να μην ξέρουμε τίποτα για αυτά που θα μας πει, για την φιλία.
-Μιας και ξεκινάω πρώτη(είπε η τσουκνίδα, ψάχνοντας προσεκτικά μια μια κάθε λέξη που έλεγε) θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο κατανοητή γίνεται!!!
-Αυτό θα θέλαμε κι εμείς...(είπε η κουκουβάγια) εχεις όλη μας την προσοχή!!!
-Η φιλία......μπορεί να οριστεί σαν...το συναίσθημα πραγματικής συμπάθειας,άλλα και σαν εκδήλωση, αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των πλασμάτων!!!
Είναι ένας ανώτερος δεσμός ανάμεσα σε κάποιον η κάποιους,που ουσιαστικά ειναι ξένοι μεταξύ τους!!! (είπε η τσουκνίδα προσπαθώντας να δώσει έμφαση σε αυτά που έλεγε)
-Τι θα περίμενες από έναν πραγματικό φίλο δηλαδή???(ρώτησε η κουκουβάγια με απορία)
-Μα.....όλα αυτά!!!Πραγματική συμπάθεια,εκτίμηση,σεβασμό και κατανόηση!!! Κάτι που δεν ανέφερα πριν(είπε η τσουκνίδα με φανερά τονισμένη αυτοπεποίθηση πλέον)
-Νομίζω ότι η τσουκνίδα μας έδωσε μια πρώτη εικόνα,για το τι ειναι η φιλία!!! Αν θέλεις τώρα, μπορείς να συνεχίσεις εσύ Δυοσμαράκι μου, αν εχεις κάτι να προσθέσεις βέβαια.
(είπε η κουκουβάγια απευθυνόμενη στο Δυοσμαράκι)
-Η καλή μας τσουκνίδα (είπε το Δυοσμαράκι) έκανε μια πολύ καλή εισαγωγή στο θέμα μας!!!
Θα θεωρήσω ότι από τρακ, η από διάθεση να αφήσει και σε μας να πούμε κάτι, δεν έδωσε έμφαση στο αμοιβαία!!!Που σημαίνει πως από τους φίλους δεν περιμένουμε να πάρουμε μόνο...
άλλα εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την φιλία μας χωρίς να μας ζητηθεί.
Και το κυριότερο να μην περιμένουμε ανταλλάγματα για ότι κάνουμε...Αν μου επιτρέπετε θα συνεχίσω με περισσότερα λόγια επί του θέματος...(είπε το Δυοσμαράκι με σταθερή φωνή)
-Αυτό θέλουμε όλοι μας νομίζω, αν εχεις και την διάθεση να το κάνεις βεβαίως!!!
(είπε η κουκουβάγια ενθαρρύνοντας το Δυοσμαράκι να συνεχίσει)
-Η φιλία πρέπει να ειναι όχι τυπική.... άλλα ουσιαστική,να ειναι δεσμός αγάπης,αδέρφωμα, εγκάρδια και ειλικρινής σχέση!!!
Στα καλά, μα και στα δύσκολα!!!Όταν όλα είναι ωραία και καλά, όλοι είναι φίλοι σου!!!
Στην φιλία πρέπει να χαίρεται κανείς με την χαρά και την προκοπή του άλλου, ενώ στη λύπη να συμπάσχει, να στέκεται δίπλα στον φίλο με αφοσίωση και υπομονή!!!
Πάντα με καλή πρόθεση, και διάθεση για να μοιραστούμε πράγματα και καταστάσεις όποιες κι αν ειναι αυτές !!!!Ετσι πρέπει να νοιώθουμε και να πράττουμε για τους φίλους!!!
(είπε το Δυοσμαράκι με φωνή γλυκιά, κοιτώντας τους φίλους της και την κουκουβάγια με χαμόγελο)
-Νομίζω ότι το Δυοσμαράκι μας ανέπτυξε τις απόψεις του δίνοντάς μας να καταλάβουμε,σε συνδυασμό βέβαια με αυτά που είπε και η τσουκνίδα,πραγματικά τι ειναι η φιλία!!!
(είπε η κουκουβάγια και απεύθυνε τον λόγο στον παπαγάλο λέγοντάς του...)
Εσύ καλέ μου....εχεις να μας πεις κάτι για την φιλία που δεν ειπώθηκε ως τώρα???
-Εγώ ακούγοντας τα παιδιά, κατανόησα πράγματα που γνώριζα, άλλα τα είδα από άλλη οπτική γωνία, και κάποια τα άκουσα για πρώτη φορά.Ωστόσο αυτή τη στιγμη η γνώση μου για το θέμα εμπλουτίστηκε από όλα αυτά που άκουσα ως τώρα!!!Μπορώ να σας τα επαναλάβω αν θέλετε λέξη προς λέξη...
-Όχι όχι (ακούστηκαν όλοι μαζί, άλλα η κουκουβάγια πήρε τον λόγο λέγοντας...)
-Δεν έχει ουσία να επαναλαμβάνεις αυτά που ειπώθηκαν ως τώρα, πες μας κάτι που δεν το είπαμε, αν βέβαια θέλεις να το κάνεις αυτό...
- Άκουσα όλα αυτά τα τόσο ωραία που ειπώθηκαν ως τώρα, άλλα νομίζω πως κάπου το θέμα μας δεν θα το καλύψουμε πλήρως αν μείνει ως έχει(είπε με σοβαρή φωνή ο παπαγάλος αφήνοντάς τους όλους άφωνους για λίγες στιγμές)
-Σε τι δεν θα το έχουμε καλύψει?
(ρώτησε η κουκουβάγια, με εμφανή περιέργεια τον παπαγάλο)

-Είπε η τσουκνίδα μεταξύ άλλων(συνέχισε ο παπαγάλος) πως η φιλία είναι ένας ανώτερος δεσμός ανάμεσα σε κάποιον η κάποιους,που ουσιαστικά ειναι ξένοι μεταξύ τους!!! Και αυτό ειναι σωστό!!! Ωστόσο δεν μας λέει όλη την αλήθεια γιατί...η φιλία δεν ειναι κάτι που αναπτύσσεται μεταξύ ξένων μόνο.
Νομίζω πως η φιλία ειναι απαραίτητο συστατικό και για άλλες σχέσεις όπως...η σχέση της οικογένειας!!! Δεν ειναι πολύ καλύτερο ανάμεσα σε πλάσματα που έχουν σχέση αίματος να υπάρχει και το συστατικό της φιλίας???
Η ανάμεσα σε δυο πλάσματα που αγαπιούνται,που ειναι ερωτευμένα,δεν νομίζετε πως αν υπάρχει στην σχέση τους και το συστατικό της φιλίας η σχέση τους θα ειναι πιο ολοκληρωμένη...πιο συμπαγής...από το να μην υπήρχε ???
Άρα δεν μπορούμε να πούμε πως η φιλία είναι δεσμός ανάμεσα σε κάποιους,που ουσιαστικά ειναι ξένοι μεταξύ τους και να μην έχουμε πει πάρα μόνο την μισή αλήθεια!!!
(είπε ο παπαγάλος περιμένοντας να δει τι θα πουν οι άλλοι γι αυτά που είπε)
-Και βέβαια θα ήταν μεγάλο λάθος, αν δεν πράξουμε όπως είπες πολύ ορθά καλέ μου φίλε!!!
(είπε η κουκουβάγια προσπαθώντας να κρύψει την έκπληξή της, ενώ συνέχισε λέγοντας)
Πραγματικά κάνατε πολύ καλή δουλειά ως τώρα και θα ειναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος τον λόγο από αυτό το σημείο και να συνεχίσει.Ωστόσο μας έχει μείνει ο karaflokotsifas για να συνεχίσει το θέμα μας και να το ολοκληρώσουμε κατά κάποιον τρόπο!!!
karaflokotsifa!!!! Αν μπορείς και θέλεις να μιλήσεις σε ακούμε!!!

-Ε τότε....τσίου !!!!.....

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Εξετάσεις για ... προχωρημένους...

......ετσι άκουσα ,τι να σας πω? Δεν γνωρίζω ούτε το θέμα ούτε και τον τρόπο εξέτασής του!!! (είπε ο karaflokotsifas στην τρελο-παρέα που τον ρωτούσε αν γνωρίζει κάτι για το μάθημα)
-Καλά τώρα (είπε το
Δυοσμαράκι) πες ότι δεν θέλεις να μας πεις και άστα αυτά!!!
-Άστα αυτά (είπε κι ο παπαγάλος,προσπαθώντας να μιμηθεί το Δυοσμαράκι)
-Αν δεν ξέρεις εσύ που είσαι όλη την μέρα με την κουκουβάγια τότε ποιος ξέρει?
(αναρωτήθηκε η τσουκνίδα,με κάπως ειρωνικό τρόπο)
-Τότε ποιος ξέρει τι??? (ρώτησε η κουκουβάγια που προσγειώθηκε ξαφνικά χωρίς να την καταλάβει κανένας τους)
-Τίποτα τίποτα !!! (απάντησαν όλοι μαζί με μια φωνή)
-Καλά καλά....σήμερα δεν θα κάνουμε μάθημα....

-Ζήτωωωωωωω!!!!!!! (φώναξε η τσουκνίδα)
-Ζήτωωωωωωωωωω!!!!! (ξέσπασε κι ο παπαγάλος)
-Μα....τι πάθατε όλοι σας ??? (ρώτησε η κυρα κουκουβάγια) δεν έχετε όρεξη για λίγη γνώση σήμερα???
-Ναι...πως...άλλα να...μια τέτοια μέρα σαν κι αυτή, τι το καλύτερο από το να μαζέψουμε λίγο ήλιο παραπάνω?
(απάντησε το Δυοσμαράκι προσπαθώντας να δικαιολογήσει το ξέσπασμά τους)
-Εσύ δεν λες τιποτα karaflokotsifa? (είπε η κουκουβάγια στο κοτσύφι που παρέμεινε σιωπηλό)
-Τι να πω εγώ δηλαδή?
-Δηλαδή εσύ θέλεις να κάνουμε μάθημα?
(τον ρώτησε η κουκουβάγια,κάνοντας ότι δεν βλέπει τους άλλους, που κοιτούσαν τον karaflokotsifa με άγριες διαθέσεις)
-Νομίζω ότι θα ήταν πιο εύκολο να κάνουμε μάθημα,δεν ξέρω....ετσι κι αλλιώς για μάθημα έχουμε έρθει!!! (είπε το κοτσύφι κοιτώντας με νόημα τους άλλους που έβραζαν από θυμό)
-Ε !!! έχεις αρχίσει και με εκπλήσσεις ευχάριστα karaflokotsifa!!!
(είπε η κουκουβάγια)
Δεν θα κάνουμε μάθημα όμως σήμερα...σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό.
Θα φύγουμε από το δέντρο της γνώσης, άλλα θα πάρουμε μαζί μας ένα θέμα που θα το σκεφτούμε καλά και αύριο θα το αναλύσουμε εδώ,όλοι μαζί!!!
Στο δέντρο της γνώσης!!!
Μπορείτε να κρατήσετε και σημειώσεις οποίοι από εσάς θέλουν!!!!
Σύμφωνοι???
-Σύμφωνοι (είπε ο karaflokotsifas) Και ποιο ειναι το θέμα που πρέπει να σκεφτούμε?
-Το θέμα μας ειναι η φιλία!!! Νομίζω ότι δεν ειναι κάτι δύσκολο!!! Τι λέτε κι εσείς?
-Όχι δεν ειναι και τόσο δύσκολο (είπε το Δυοσμαράκι)
-Όχι δεν ειναι και τόσο δύσκολο (επανέλαβε κι ο παπαγάλος)
-Ε!!! Δεν ειναι και τόσο εύκολο (γκρίνιαξε η τσουκνίδα)
-Στα λόγια ειναι εύκολο,στην πράξη ειναι δύσκολο(είπε το κοτσύφι)
-Γι αυτό έχετε ολόκληρη την μέρα μπροστά σας, για να μελετήσετε το θέμα μας !!!
(είπε η κουκουβάγια κάνοντας πως δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ο karaflokotsifas)


-Ε...τότε...τσίου!!!!!



Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Το σ αγαπώ

Απάντηση στην πρόσκληση από την καλή μου ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
κατα πρώτο λόγο
μιας και μου το ζήτησε πρώτη, την Lucia και τέλος την Surrealist

Η πρόσκληση ήταν να αναρτήσω ένα τραγούδι που θα μπορούσα να τραγουδήσω

με το υπέροχο κελάηδισμά μου στην κοτσυφίτσα μου.
Πολλά τα τραγούδια που επαιξαν αυτες τις μερες.
Πολλά και αυτά που θα μπορούσα να ... κελαηδήσω κι εγώ.
Ωστόσο μιας και το έκανα, θέλω να σας βάλω κάτι που δεν έχετε βαρεθεί να ακούτε
και που δεν έβαλε κάποιος άλλος πριν από μένα.
Να προσκαλέσω και γω με την σειρά μου τους, dyosmaraki, Ασκαρδαμυκτί, Σπίθα,
tzonako , Sally Finkenstein να κάνουν το ίδιοοοοοοο!!!!


Οι κανόνες του παιχνιδιού, είπες, έχουν ως εξής:


@ Διαλέγεις ένα ή δυο τραγούδια με τα οποία θα έλεγες το σ’ αγαπώ στον-ην σύντροφο σου ή κάποιον-α που σε ενδιαφέρει.
@ Σε περίπτωση που επιλέξεις δύο κομμάτια, απαραιτήτως το ένα θα πρέπει να έχει αντρικά και το άλλο γυναικεία φωνητικά.
@ Δεν υπάρχει περιορισμός ανάμεσα σε σόλο καλλιτέχνες ή γκρουπ. Επιλέγετε ότι σας εκφράζει περισσότερο.
@ Προσοχή, οι Prince και Mika θα θεωρηθούν γυναικείες φωνές οπότε αυτόματα η συμμετοχή σας κηρύσσεται άκυρη.

Το τραγούδι που διάλεξα ειναι Το Σ αγαπώ σε μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά και στίχους του Θάνου Παπανικολάου
Τραγουδάει ο Δημήτρης Κοργιαλάς.

Πάμεεεεε!!!!






-Καλόοοοο ( είπε και η κουκουβάγια )
-Ε τότε τσίου!!!!

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Έδωσα υπόσχεση....

.......και οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται........Λοιπόν!!!



Απαντώντας στην πρόταση του συν-μπλοκερ Πανόπτη αρχικά,

και στην Surrealist στην συνέχεια, θα σας τιμωρήσω δείχνοντας σας, την πραγματική εικόνα του karaflokotsifa.....

-Εδώ είμαι πέρυσι στο σχολείο μου χα-χα !!!!



Παρακαλώ να αναρτήσουν φωτογραφία τους οι........
χα-χα-χα!!!

Όποιος θέλει να το κάνει ας το κάνει!!!
Για να γνωριστούμε καλύτερα όπως λέει και ο πανόπτης.


Τώρα τι να πω???
Να πω τσίου???

Ας το κάνει το κοτσύφι....

-Ε!!! Τότε τσίίίιιιοοοοουυυυυυυυυ!!!!








Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Σας ευχαριστώ...

...σας ευχαριστώ όλους σας....δεν ξέρω τι άλλο να πω.Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!!Σας αγάπησα όλους και ξέρω ότι μ'αγαπήσατε κι εσείς αληθινά..........
Όμως θέλω να σταθώ σε σένα λίγο παραπάνω karaflokotsifa....
Aν δεν είχες περάσει από το αγρόκτημα εσύ, γιατί πέρασαν κι άλλοι άλλα κανένας δεν νοιάστηκε για μένα, δεν θα είχε
αλλάξει τιποτα στην ζωή μου!!!
Γιατί η ζωή μου άλλαξε από τότε που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά!!!
Μου έδωσες να καταλάβω πως ενδιαφερόσουν για μένα πραγματικά. Όταν έφυγες μου έδωσες κάτι να περιμένω και έτσι έγινε όμορφη η ζωή μου που ως τότε ήταν άχρωμη και άοσμη!!!
Όταν ήρθατε να με πάρετε η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά που νόμιζα πως θα μας προδώσει !!! Και δεν ήταν φόβος για μένα karaflokotsifa άλλα για να μην κινδυνεύσεις εσύ φίλε μου. Γιατί η καρδιά μου πήγε να σπάσει από χαρά,συγκίνηση και φόβο, για να μην μπείτε σε κίνδυνο εσύ και ο παπαγάλος!!!
Μου χαρίσατε τον κόσμο όλο φίλοι μου.
Πλημμυρίσατε την ζωή μου με αγάπη...Ανοίξατε τον ορίζοντα στην μικρή ως τότε ζωή μου και με μαθατε πως μπορώ να στηρίζομαι σε φίλους. Σε φίλους που με σέβονται σαν τον εαυτό τους...
Που μ' αγάπησαν σαν δικό τους άνθρωπο, που κράτησαν υποσχέσεις, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Και τώρα....μετά από τόσα που κάνατε για μένα τι κάνω εγώ?
Φεύγω από κοντά σας, φεύγω γιατί εσείς μπορέσατε να με κάνετε να δω ότι η ζωή μου...αυτή που εγώ νόμιζα άχρωμη, άοσμη και ασήμαντη, ήταν μια ζωή γεμάτη αγάπη...γεμάτη από αγάπη.
Ένα άλλο είδος αγάπης από την δική μας.Εσάς φίλοι μου θα σας εχω για πάντα μαζί μου.Θα σας θυμάμαι κάθε φορά με χαρά και αγάπη.Θα μου λείψετε...άλλα ξέρω ότι δεν θα χαθούμε για πάντα.Άλλα πάντα θα σας εχω κοντά μου για να με κάνετε να πετώ ψηλά,να κελαηδώ γλυκά...Σας αγαπώ!!!
Όμως στο αγρόκτημα εχω αφήσει ένα κομμάτι από την καρδιά μου που όταν το σκέφτομαι αυτή σπαρταρά από θλίψη.Εσείς ξέρετε όλα αυτά που λέμε τώρα κι όσα άλλα έχουμε πει.Οι φίλοι μου όμως που άφησα πίσω, θα νομίζουν πως μ' έχασαν για πάντα!!! Θα θρήνησαν για μένα.Κι εγώ τους αγαπάω τόσο πολύ για να τους γυρίσω την πλάτη...Τώρα που σκέφτηκα ότι δεν θα τους ξαναδώ ποτέ πια...όλα τα άλλα έμοιαζαν ασήμαντα...οι περιπέτειες, η ελευθερία...όλα!!!
Η αλήθεια ειναι όμως πως αν εσείς δεν μου κάνατε αυτή την συζήτηση εγώ δεν θα έπαιρνα την απόφαση να φύγω.Δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο.
Γι αυτό και μόνο σας ευγνωμονώ...Γιατί η αληθινή αγάπη δεν φυλακίζει,δεν καταπιέζει και δεν κόβει τα φτερά κάποιου. Η αληθινή αγάπη δίνει χώρο, σ'αφήνει ελεύθερο να αποφασίσεις μόνος σου!!! Εσείς μου το μαθατε κι αυτό!!!
(Οταν σταμάτησε να μιλάει το καναρίνι, για λίγο δεν ακουγόταν τιποτα άλλο, εκτός το νεράκι που έτρεχε σε μια πηγή λίγο πιο κάτω από εκεί που ειχαν καθίσει τα πλάσματα του δάσους και το καναρινάκι και τα έλεγαν.Μετά από λίγο ο karaflokotsifas έσπασε την σιωπή λέγοντάς...)
-Η χαρά ειναι όλη δική μας φίλε...κάπου κάπου θα τα λέμε και θα μαθαίνουμε νέα από εσένα και εσύ από μας!!! Όλο και κάποιος από τους φίλους θα περνάει από εκεί...δεν θα χαθούμε. Ετσι δεν ειναι παιδιά?
(ρώτησε την υπόλοιπη παρέα ο karaflokotsifas)
-Ετσι ειναι βέβαια!!! (συμφώνησε η κουκουβάγια)
-Δεν χωράει αμφιβολία (είπε η τσουκνίδα)
-Δεν χωράει αμφιβολία (είπε κι ο παπαγάλος)
-Θα μαθαίνω νέα σου από τα παιδιά
(είπε χαμογελοντας το
Δυοσμαράκι) θα μου λείψεις όμως...
-Είσαι έτοιμος??? (ρώτησε ο
Πανόπτης το καναρίνι) πρέπει να βιαστούμε για να φτάσουμε στην ώρα μας...Τι λες φεύγουμε???
-Έτοιμος...πάμε...δεν θα πω αντίο παιδιά γεια σας...θα τα ξαναπούμε...σας αγαπάω!!!
-Γεια χαρά!!!
-Καλό ταξίδι!!!
-Κι εμείς σε αγαπάμε να προσέχεις!!!
(είπαν τα πλάσματα του δάσους στον φίλο τους, μπερδεύοντας τις φωνές τους σε έναν χαιρετισμό διαρκείας, με δυνατές και χαρούμενες φωνές.
Ωστόσο η κουκουβάγια είδε κάποιους από αυτούς να σκουπίζουν κρυφά ένα δάκρυ που έτρεχε)
-Πάει κι αυτό karaflokotsifa!!! (είπε η κουκουβάγια κοιτώντας τον πανοπτη που τα έλεγε με το καναρίνι καθώς έφευγαν)

-Τότε......τσίου.......