Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Στο δάσος...


...εδώ και μέρες η καθημερινότητα έχει αλλάξει στο δάσος, μιας και όλοι εδώ έχουν βάλει σκοπό τους, να κάνουν το καναρίνι να νοιώσει σαν το σπίτι του. Ακόμα και η τσουκνίδα λέει καλές κουβέντες...χτες κάποιος την άκουσε να του λέει πως το τραγούδι του ειναι ότι καλύτερο άκουσε στην ζωή της. Μήπως όμως δεν ειναι η αλήθεια αυτό? Το δάσος έχει τώρα κάτι το μαγικό....Το κελάηδισμα του καναρινιού έχει κάνει όλα τα πλάσματα να μαζεύονται κοντά για να απολαύσουν τα τραγούδια του νεόφερτου καναρινιού που τους έχει μαγέψει όλους!!! Ελεύθερο πια να κάνει ότι του αρέσει!!! Να τραγούδα τους σκοπούς που θέλει...να πετάει όπου του κάνει κέφι και να κάθετε όπου αυτό θέλει. Η περιπέτεια της απελευθέρωσής του ακόμη έντονα χαραγμένη στο μυαλουδάκι του...Πόσο μεγάλος ειναι ο κόσμος!!! Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο.Πόσο όμορφο ειναι να αφήνεσαι στο ρεύμα ενός θερμού ρεύματος του αέρα και να ταξιδεύεις πάνω του...αργά, μεχρι εκεί που μπορεί να σε πάει και μετά πάλι πάνω... ψηλά και από την αρχή ...το ίδιο και το ίδιο...Είχε δίκιο τελικά ο karaflokotsifas, που δεν έχανε καμιά θερμή πτήση!!! Και πόσους φίλους έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφτασε ... όλοι τους είναι τόσο καλοί... Το πέταγμα ακόμη δεν το απολάμβανε όσο θα ήθελε... ήταν κλεισμένος μια ζωή σε ένα μικρο κλουβάκι βλέπεις και το να πετάει ήταν κάτι άγνωστο ως εκείνη την στιγμη.Τι ειρωνεία κι αυτό...Το τραγούδι του όμως δεν σταματούσε σχεδόν ποτέ. Μόνο όταν πετουσε σταματούσε να κελαηδά και όταν καταλάβαινε ότι ήταν ώρα για ύπνο. Δεν ήθελε εξάλλου να ενοχλεί με τα τραγούδια του τα πλάσματα του δάσους.Όμως το νανούρισμά του ήταν το τελευταίο που ακούγονταν πριν τον βραδινό ύπνο. Και το πρωινό του κελαηδησμα η πρώτη φωνή που ακούγονταν το πρωί!!! Θαρρείς και μ αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να ξεπληρώσει την αγάπη των φίλων του για ότι έκαναν και κάνουν για αυτό! Η μέρα ξεκίνησε και σήμερα με τον ίδιο τρόπο...ένα μαγικό κελάηδισμα από το καναρίνι και όλοι σχεδόν τρέχοντας, να πηγαίνουν κοντά του για να το καλημερίσουν και να πιάσουν μια καλή θέση κάπου εκεί κοντά, για να ακούνε το τραγούδι του!!! Ο ήλιος έστελνε απλόχερα τις ζεστές του ακτίνες όπου μπορούσαν αυτές να περάσουν,μιας και η βλάστηση ειναι τόσο πυκνή στο δάσος! Τα νερά της λιμνούλας έλαμπαν σαν ασημένιο μεταξωτό σεντόνι που κυμάτιζε στον αέρα, που με δυσκολία μπορούσες να δεις για πολύ ώρα χωρίς να κουράσεις τα μάτια σου. Και τα λουλούδια ακόμη ειχαν στρέψει το πρόσωπό τους προς την μεριά που κάθονταν το καναρίνι και τραγουδούσε ένα τραγούδι που δεν είχε ξανά ακουστεί στο δάσος ποτέ.Κι όμως...πόσο οικείο φάνηκε σε όλους... σαν κάτι που έρχονταν από το χτες ...εδώ...τώρα...αυτή την στιγμή και τους καλούσε κάπου μακριά ...πολύ μακριά...

-Είσαι ο μόνος που δεν απολαμβάνεις το τραγούδι του καναρινιού karaflokotsifa η κάνω λάθος? Αμφιβάλω αν το ακούς να κελαηδά.......Τι σκέφτεσαι φίλε μου? Ποια σκέψη μπορεί να σε αποσπάσει από αυτό το θεϊκό κελάηδισμα ? ( είπε η κουκουβάγια στον κότσυφα χωρίς να πάρει στιγμη το βλέμμα της από το καναρίνι)
-Εεεε!!! Συγνώμη...τι είπες ? (ρώτησε ο karaflokotsifas την κουκουβάγια) Δεν σε άκουσα!

-Αυτό είπα κι εγώ!!! Ότι δεν είσαι εδώ karaflokotsifa!!! Ποια σκέψη μπορεί να σε πάρει μακριά,από αυτό το μαγικό τραγούδι του καναρινιού που έχει αιχμαλωτίσει όλο το δάσος μας?

-Μια ερώτηση........

-Μια ερώτηση? (έδειξε να απορεί η κουκουβάγια) Τι ερώτηση ειναι αυτή?
-ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΛΊΓΗ ΗΣΥΧΊΑ ΠΑΡΑΚΑΛΏ???? (φώναξε με αγανάκτηση ο παπαγάλος)
-Ω συγνώμη!!! (είπε ο karaflokotsifas ψιθυριστά, κάνοντας νόημα στην κουκουβάγια να τον ακολουθήσει)
-Εδώ είναι καλά,(είπε ο κότσυφας στην κουκουβάγια καθώς κάθισε στο κλαδί ενός δέντρου αρκετά μακριά από το δικό τους ) μπορούμε να τα πούμε χωρίς να ενοχλούμε τους άλλους.

-Σ ακούω λοιπόν...ποια ειναι η ερώτηση που σε βασανίζει καλέ μου karaflokotsifa?

-Mία ερώτηση που μου έκανες πολλές μέρες πριν.

-Εγώ??? (ρώτησε δήθεν απορημένη η κουκουβάγια)

-Ναι... εσύ....
-Και ποια ειναι αυτή η ερώτηση φίλε μου?
-Νομίζεις ότι ειναι φρόνιμο να το κάνεις αυτό?
-Αααα!!!! Ναι...τώρα θυμάμαι....Και μου είχες πει ότι αυτό θα το ξέρεις στο τέλος!!!Έτσι δεν είναι?
-Έτσι ακριβώς!!! (είπε με λυπημένη φωνή ο karaflokotsifas)
-Λοιπόν?

-Λοιπόν... δεν ήταν και τόσο φρόνιμο αυτό!!!
-Γιατί το λες αυτό karaflokotsifa?
-Mά...δεν πρόσεξες και συ, πόσο θλιμμένα τραγουδά εδώ και μέρες το καναρίνι? (απόρησε ο κότσυφας)

-Ναι ... το πρόσεξα... Και τι λες ότι φταίει γι αυτό?

-Είναι φανερό ότι το καναρίνι ειναι δυστυχισμένο μακριά από το σπίτι του.Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω με βεβαιότητα, ειναι το γιατί προτιμάει την σκλαβιά που είχε, από την χαρά της ελευθερίας που απόκτησε!!!

-Και τι λες ότι μπορεί να ειναι αυτό που κάνει το πουλάκι δυστυχισμένο karaflokotsifa?
-Η δύναμη της αγάπης και της συνήθειας ίσως? Δεν βρίσκω κάτι άλλο που να μπορεί να ειναι η αιτία για την δυστυχία του καναρινιού!!!

-Μα δεν θεωρείς και συ ο ίδιος ότι η δύναμη της αγάπης η και της συνήθειας ακόμη, μπορεί να ειναι αρκετή για κάτι τέτοιο?

-Μα και βέβαια...(είπε θλιμμένα ο κότσυφας)

-Και γιατί τέτοια θλίψη φίλε μου?

-Γιατί έγινα αιτία να δυστυχήσει...έστω και για λίγο ο φίλος μας!!!
-Δηλαδή?
-Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ρωτήσω το καναρίνι αν θέλει να επιστρέψει στο αγρόκτημα...

-Και γιατί είσαι τόσο λυπημένος karaflokotsifa? Μήπως γιατί είσαι σίγουρος ότι θα φύγει από κοντά μας και θα στερηθούμε από την υπέροχη συντροφιά του?

-Όχι... και βέβαια όχι...Άλλα να...νομίζω ότι τον παρέσυρα σε κάτι που δεν έπρεπε(είπε ο κότσυφας) ότι τον απογοήτευσα και τον έκανα να είναι σ αυτή την δύσκολη θέση.... Ήταν λάθος μου....αυτό με κάνει να νοιώθω δυστυχής και γώ!!!

-Καλέ μου karaflokotsifa... δεν έδωσες την δυνατότητα να επιλέξει ο φίλος μας?

-Και βέβαια του την έδωσα.
-Μήπως δεν σε περίμενε πως και πως να πραγματοποιήσεις την υπόσχεση που του έδωσες, όταν του είπες ότι θα γυρίσεις πίσω για να τον ελευθερώσεις???
-Μα και βέβαια... έχεις δίκιο... έκανε σαν τρελός από την χαρά του όταν με είδε να ανοίγω το κλουβί του!!! (είπε χαμογελώντας ο κότσυφας)

-Και όλα αυτά που είδε και έμαθε σ αυτή του την περιπέτεια δεν θα τα θυμάται με ευχαρίστηση στην υπόλοιπη ζωή του άραγε?
-Είμαι σίγουρος πως ναι...θα τα θυμάται το δίχως άλλο!!!
(είπε ανακουφισμένος ο κότσυφας)

-Και τώρα ... αν θελήσει να γυρίσει πίσω στο αγρόκτημα με την θέλησή του, τι νομίζεις ότι θα έχει καταφέρει, εκτός από όλα αυτά που αναφέραμε karaflokotsifa?

-Θα ειναι για πάντα ελεύθερος...μιας και αν γυρίσει πίσω θα το κάνει γιατί το θέλει ο ίδιος. Με την θέλησή του!!!!!! (είπε χαμογελοντας ο karaflokotsifas)
-Λοιπόν τι λες πάμε? (είπε με νόημα η κουκουβάγια στον karaflokotsifa?)

-Είμαι έτοιμος!!!

-Ε τότε πάμε!!! (είπε η κουκουβάγια πετώντας προς το καναρίνι)
-Ε τότε......τσίου.....

82 σχόλια:

ΔΙΟΤΙΜΑ είπε...

και η ζωη συνεχιζεται.... τι είναι άραγε ζωή;;;

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Κότσυφάκο μου,έχω την εντύπωση πως όλοι οι άλλοι γύρω από το καναρίνι είναι οι σκλαβωμένοι και το καναρίνι είναι το μόνο ελεύθερο!Και ξέρεις γιατί; Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να κελαηδάει!Κι αυτό το καταφέρνει όπου κι αν βρεθεί...:)

φιλάκι και καλησπέρα σου!

genna είπε...

κοτσυφάκο μου
την "ελευθερία" πρέπει να ξέρεις και τι θα την κάνεις... όπως μάθεις, είναι δύσκολο να κάνεις καινούργια βήματα, μέχρι κι επίπονο, αλλά αν ξεπεράσεις τα δεσμά τσίου τσίου

καλό σου βράδυ γλυκό μου!

mystikaperasmata είπε...

Καλησπερα φιλε μου καραφλοκοτσυφα.
Καθε πραξη, απο την προσφορα ως τη συγκινηση της ελευθεριας, αρχιζει απο το "δολωμα που μπαινει στο αγκιστρι".
Αλλα πολλες φορες συμβαινει και αυτο. Ειτε απο αξιοπρεπεια ειτε απο ανικανοτητα, η ελευθερια γινεται παρανομη θεαση.
να εισαι καλα :)

Lucia είπε...

Δύσκολο πράγμα η ελευθερία γλυκέ μου, ξέρεις τι εύκολο που είναι να κρύβεσαι... μου φταίει το κλουβί, μου φταίει το καναβούρι.. και όταν τελικά σταμματήσουν όλα αυτά, να αντιμετωπίζεις την αλήθεια στα μούτρα, και να μην ξέρεις τι να την κάνεις.

Καλημέρες πολλές.

dyosmaraki είπε...

Αγαπημένε μου karaflokotsyfa,
Δεν θα πρέπει να νοιώθεις θλιμμένος αφού το καναρινάκι σε εμπιστεύθηκε και σε ακολούθησε, δεν το απήγαγες με το ζόρι. Και είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τον άλλον.
Ηταν δική του επιλογή από την αρχή να σε ακολουθήσει.Οπως δική του είναι η επιλογή αν θέλει, να αποφασίσει να επιστρέψει εκεί που ήταν σε ένα χρυσό κλουβάκι.
Ομως αν επιστρέψει δεν θα είναι πια ελεύθερο αφού θα βρεθεί πάλι σε ένα κλουβάκι φυλακισμένο.
Θα είναι όμως ελεύθερο εάν το αποφασίσει το ίδιο, αφού θα έχει την ελευθερία των επιλογών.
Και η δυνατότητα επιλογής του τόπου όπου μένει και του τρόπου που ζει κανείς αποτελεί κατά τη γνώμη μου βασικό συστατικό της ατομικής ελευθερίας.....
Την καλημέρα μου!!!

NY ANNA είπε...

Αχ αυτή η δύναμη της συνήθειας. Παντοδύναμη στ' αλήθεια. Τόσο που μπορεί να καθηλώνει ζωές ολόκληρες, να τις καθορίζει. ΟΙ άνθρωποι ξέρω πως κρέμονται απ' αυτήν. Τη συνήθεια. ΝΙώθουν καλύτερα στο γνώριμό τους, ακόμα κι όταν τους κατατρώει τη ζωή. Ακόμα και οι γυναίκες για παράδειγμα που τρώνε συστηματικά ξύλο ή κακοποιούνται αρνούνται να φύγουν. Γιατί; Γιατί εκτός από την ψυχολογία του θύματος που έχουν αναπτύξει, ενδόμυχα και τυραννικά νιώθουν ασφάλεια στο γνώριμό τους "περιβάλλον". Γιατί ποιος ξέρει τι καινούργιους εφιάλτες μπορεί να κρύβει ο "έξω κόσμος"; Το ήξερα λοιπόν για τους ανθρώπους. Πως τους όριζε η συνήθεια. Αλλά δεν γνώριζα πως το ίδιο ισχύει και για τα πετούμενα. Πόσο μάλλον για τα όμορφα καναρίνια... Φιλάκι γλυκό μου...

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λεει η Ny Anna.
Συμφωνω απολυτα κοτσυφακι

Βεβαια θα ειχαν περισσοτερη βαση τα λεγομενα της αν μπορουσε να μην ακουμπησει πληκτρα για εστω και μια ωρα αλλα τελος παντων.
Επειδη εγω δεν ειμαι πολυ της θεωριας τα λεω :)
Παντα με αγαπη εννοειται

Ευχομαι ολα καλα με το καναρινακι.
Θα πρεπει να ειναι πολυ ιδιαιτερο καναρινι για ασχολειστε μανιωδως μαζι του παντως.
Ετσι κανετε και με τα κατοικιδια σας?
Μην σας γινει ψυχωση φοβαμαι
Την καλησπερα μου

panoptis είπε...

είμαι εκτός σπιτιού αυτές τις μέρες, λόγω μιας παραξενιάς που ζήτησα να γίνει και απόκριση δεν πήρα, και καταλαβαίνω τι πάει να πει επιλογή αλλά και σπίτι (έδρα).
το αγαπητό μας καναρίνι για πρώτη του φορά μπορεί να έχει δικαίωμα να αποφασίζει. και μόνο του αυτό είναι σπουδαίο δώρο. να πω εδώ κάτι που μου έλεγε η μάνα μου: τα δώρα που κάνεις στους άλλους να είναι δώρα που θα αρέσουν σε αυτούς και όχι σε σένα....
φίλε μου, ό,τι αποφάσεις και να παρθούν θα είμαι όπου εσύ θες.
ακόμη και στο σπίτι μου :)

ceralex είπε...

Θα ειναι για πάντα ελεύθερος...μιας και αν γυρίσει πίσω θα το κάνει γιατί το θέλει ο ίδιος. Με την θέλησή του!!

Αυτο κρατάω και μ' άρέσει!

Kι αν πάλι θελήσει να βολτάρει στο δάσος το καναρίνι άραγε πάλι δεν θα του ανοίξεις την πόρτα?

Τυχερά τα ζώα του δάσους που σ' εχουν φίλο τους καραφλοκότσυφα.
Την κουκουβαγια μ' αρέσει που πάντα την ακούς.
Λογική κι ευαισθησία...

και τι ωραία που έχει ήλιο αυτές τις μέρες.

Σήμερα στο δάσος είδα 3 χελώνες 2 αρσενικές είχαν στριμώξει μια θυληκιά και την κουτούλαγαν και προσπαθούσαν να την δαγκώσουν!
Και τα πουλιά ανάμεσα στα δέντρα πετούσαν δυο δυο.
Καλως ήρθε η άνοιξη στο δάσος μας λοιπόν!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Kotsyf;ako moy,
Το πλέον ελεύθερο φτερωτό από όλα εσάς του δάσους, είναι ο γλάρος.
Δεν κινδυνεύει από τίποτε, ούτε καν ....από άστοχο βόλι.

΄Οσο για το καναρίνι...όπου και α το στριμώξουν εκείνο με το πρώτο φως της ημέρας θα κελαϊδήσει, ο κόσμος να χαλάσει...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Surrealist είπε...

έχω να γράψω καιρό τσίου μου, διότι με τα καναρίναι έχω ένα θέμα, σκέφτομαι ότι και να πετάξουν , μόνο μελωδιές θα δώσουν και πάλι, διότι δεν πάν μακριά... δε θέλουν το κλουβί, μα όταν είναι σε κλουβί με το χρυσό μπερδεύονατι και δεν κάνουν βήμα... δεν μπορώ τα καναρίνια σε κλειστούς χώρους τους έναι όμορφα, αλλα μου αρέσουν τα ταξίδια τα μακρινά στα πελαγα και στα βουνά σε αετοφωλιές και ερημιές σε ανοβρίες άπνοιες και καταιγίδε που να κουρνιάσουνε κλουβί δεν έχουν...
δεν είναι ότι τα καναρίνια σου δεν αγαπώ, το καναρίνι σου είναι που προτιμώ τη μελωδία αηδονιού και ΄το βλέμα του γερακιού... μα αν πρόκειται για ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΦΛΟΚΟΤΣΙΦΑ να κάτσω αντικριστά και να κοιτώ που ο καραφλοκοτσιφας με ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ...

Δηλ. όλες σου οι ιστορίες αριστοτεχνικές και αγπημένες!!

Καλημέρα τσι ό υ!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σωστά! Ελευθερία σημαίνει δικαίωμα επιλογής ... ακόμη και στη σκλαβιά!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ ΔΙΟΤΙΜΑ
Η ζωή συνεχίζεται βεβαίως βεβαίως...
Τι ειναι ζωή???
" Μια βαθιά λίμνη ειναι
που ποτέ δεν ξεραίνεται.
Απλώνεται μακριά πίσω,
στην χωρίς όνομα κατάσταση,
που υπήρχε πριν την δημιουργία.
Είναι σαν άμορφη μορφή,
σαν ένα σχήμα ασχημάτιστο.
Την ατενίζεις,μα δεν έχει πρόσωπο.
Την ακολουθείς, μα δεν έχει νώτα"

Κοτσυφοφιλάκια

τσιου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ η ψυχή μου το ξέρει

Μόνο ο σκοπός του
αλλάζει ψυχούλα μου.
Και το είδος αγάπης που νοιώθει
καθώς κελαηδά.

Γιατί αν δεν αγαπούν τα καναρίνια
δεν τραγουδούν.

Φιλάκι
τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ genna
Συμφωνώ σε όλα όσα λες καλό μου
gennaki
Όμως να συμπληρώσω κι εγώ
οτι ειναι δυσνόητο το τι εννοούμε
ελευθερία.
Πότε χάνετε κτλ

Κοτσυφοφιλάκιαααα

τσιοοοοοοουυυυυυυυ

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Δημήτρης
Ορθά κοφτά Δημήτρη μου...
το αγκίστρι μπορεί να έχει
για δόλωμα και μια πρόταση γάμου?

χε-χε-χε

κοτσυφοφιλάκια

τσίου!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Lucia
Αυτό ειναι ενα άλλο μεγάλο ζήτημα καλή μου Lucia.
Να μην ξέρουμε τι θέλουμε
και να τα βάζουμε με όλους εκτός
απο τον εαυτό μας.
Και να ψάχνουμε για φαντάσματα
μέρα μεσημέρι χα-χα

Κρύβε λόγια ακούει και η κουκουβάγια

κοτσυφοφιλάκια

τσίου!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ dyosmaraki
Αγαπημένο μου Δυοσμαράκι
Νομίζω οτι η δυνατότητα επιλογής ειναι η ελευθερία του ατόμου,
έστω κι αν αυτή τον οδηγεί
σε μια κατάσταση ανελευθερίας.

Ωστόσο το θέμα έχει βάθος και δεν αναλύεται σε ένα...παραμυθάκι.

Όταν επιλέξω την ανελευθερία του γάμου, ειναι θετική επιλογή.
Όταν επιλέξω να κάνω χρήση ηρωίνης
θα εχω εξάρτηση σ αυτή και δεν ειναι θετική επιλογή.

Ξέφυγα λίγο ε?

Κοτσυφοφιλώ σε

ΤΣΙΟΥ!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ NY ANNA
Η δύναμη της συνήθειας εξασκεί πραγματική εξουσία στη ζωή μας.
Η δύναμη της αγάπης όμως ειναι ισχυρότερη και υποσκελίζει ακόμα και την δύναμη της συνήθειας.
Ευτυχώς!!!

κοτυφοφιλάκια

τσίου!

dyosmaraki είπε...

Αγαπημένε μου karaflokotsifa

Δεν ξέφυγες καθόλου αφού αυτό ακριβώς είναι το θέμα μας, η δυνατότητα του ατόμου να επιλέγει κατάσταση η οποία οδηγεί το άτομο σε μια κατάσταση ελευθερίας.

Βέβαια κατά τη γνώμη μου κάθε δυνατότητα επιλογής υπόκειται σε ένα είδος "ανελευθερίας" και αυτό είναι τα όρια που μπαίνουν από κάποιους παράγοντες μέσα στην οποία ζει το άτομο (η το δάσος μέσα στο οποίο ζει το καναρινάκι μας). Αυτά τα όρια μπορεί να προέρχονται είτε από τα πάθη του ατόμου (όπως είναι η εξάρτηση από τα ναρκωτικα που αναφέρεις), είτε μπορεί να επιβάλλονται από την ίδια την κοινωνία.
Για παράδειγμα εάν μία γυναίκα στην Ελληνική κοινωνία αποφασίσει να επιλέξει την ελευθερία από τα δεσμά του γάμου συνήθως υπόκειται σε αρνητική κριτική, εάν όμως ένας άντρας επιλέξει την ελευθερία από τα δεσμά του γάμου θεωρείται κάτι το συνηθισμένο.
Επομένως τελικά μήπως ακόμη και τα όρια των επιλογών πολλές φορές είναι περιοριστικά και καμιά φορά οδηγούν σε "ανελεύθερες επιλογές"!!!
Λέω μήπως.....
ΥΓ. Είναι αυτή η τσουκνίδα εδώ δίπλα μου, που όλο πνεύμα αντιλογίας γίνεται και με βάζει να κάνω ερωτήσεις μπουρδουκλωμένες...

Roadartist είπε...

Οι παραπάνω έγραψαν οτι ήθελα να σου αφήσω .. Αλλο ενα ομορφο κειμενο.. Για να ειμαι ειλικρινης το ζήλεψα λίγο το σπουργίτι.. Πέταξε τόσο ψηλά και μπόρεσε να δει το : "Πόσο μεγάλος ειναι ο κόσμος!!!" Φαντάζομαι τη χαρά του..μου άρεσε το πόσο όμορφα ένιωθε όταν πετούσε.. Καλό απόγευμα..

Surrealist είπε...

Νομίζω δεν έχεις παράπονο στα είπα
τ σ ι ό υ ου :}}}}!!!! po-po lathi?
thanx!! Απορώ να κατάλαβες τί γράφω :}}}}
φυσικά μου απαντάς... :}}

mystikaperasmata είπε...

Αμε! εχει, και το σκεφτεται απ΄οτι μου λεει.
:)

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Αγαπημένο μου Δυοσμαράκι
νομίζω πως ναι.
Είναι όπως το είπες,πάντα κατά την γνώμη μου έτσι?
Για να μην δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις.
Επανέρχομαι στο θέμα μας.
Νομίζω λοιπόν ότι τα όρια των επιλογών υπάρχουν και άρα λειτουργούν όπως είπες και εσύ, περιοριστικά.
Εξάλλου δεν υπάρχει αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε...απόλυτη ελευθερία.
Σ αυτό το επίπεδο ζωής τουλάχιστον
Αυτάαααααααα

φιλιά πούλα

τσίου!!!

ΥΓ. Α ναι!!
Να μην το ξεχάσω...πες στην τσουκνίδα ότι την εχω καταλάβει.
Θα έρθει και η ώρα της. χαχα

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ dyosmaraki

χαχαχα Δυοσμαράκι μην πουλάς...

αγόρασε, αγόρασε χαχαχα

ακούς εκεί...φιλιά πούλα χαχαχα

Ρε τι πάθαμε...

Πάμε απο την αρχή!!!

"Φιλιά πολλά"

Ουφ το είπα σωστά

καλό σου βράδυ!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ "Η"
Θεωρώ ότι η NY ANNA μας δίνει ενα σωστό παράδειγμα για την δύναμη της συνήθειας, με ένα παράδειγμα κακοποίησης.
Περιορισμένο θα έλεγα εγώ, άλλα αποδεκτό ως γινόμενο και ως αποτέλεσμα (και σε σχέση με την προσκόλληση που έχουν κάποιες φορές τα κακοποιημένα άτομα στο άτομο που τα κακοποιεί) από τους ψυχολόγους.
Επίσης η επιλογή και η κατά-χρηση του PC
Κι αυτό ειναι ένα είδος εξάρτησης όπως παρατηρείς πολύ σωστά κι εσύ!
Οχι όμως και η ιστορία του καναρινιού.
Ίσως τράβηξε πολύ αυτή η ιστορία καλό μου τρενάκι...και ίσως το καναρίνι την πληρώνει χωρίς να φταίει σε τιποτα.
Δικό μου το λάθος.
Ξέρεις δεν ειναι τυχαίο το karaflokotsifas.
Αγαπώ τα πουλιά όπως όλα τα πλασματάκια και κάτι παραπάνω...
Γιατί κάνουν κάτι που θα ήθελα να κάνω κι εγώ.
Πετάνε
Ποτέ δεν θα μπορούσα να εχω πουλί στο κλουβί.
Δεν κατηγορώ όμως αυτούς που έχουν.
Ξέρω πολύ καλά ότι δεν αγαπάνε τα πουλάκια τους λιγότερο από ότι εγώ.
Εξάλλου αυτό το βλέπω και στο βλέμμα του παιδιού μου όταν αντικρίζει το καναρινάκι του παππού του.
Και τα παιδιά σ αυτή την ηλικία
(20 μηνών)δεν ψεύδονται.
Για να πω την αλήθεια βέβαια μιας και το αναφέραμε, ο γιος μου αγαπάει το καναρίνι του παππού, άλλα ειναι ξετρελαμένος με το μπασταρδάκι που εχω υιοθετήσει προ δεκαετίας, τον ρούντυ.
Αυτός ναι...έχει ψύχωση με μένα.
Άλλα πάλι ξέφυγα από το θέμα...που ειναι η ελευθερία.
Είμαι ελεύθερος να επιλέγω και να πράττω όπως εγώ θέλω σήμερα?
Αξίζει η ελευθερία που επέλεξα για τον εαυτό μου?
Μάλλον ειναι δύσκολο να απαντηθεί από μια περιπέτεια που είχε σε ένα φανταστικό δάσος ενα φανταστικό καναρινί...
Θα δείξει...

Κοτσυφοφιλάκια...
τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ panoptis
Αγαπητέ μου φίλε ήσουν μπροστά όταν το καναρίνι τραγούδαγε μες την τρελή χαρά, όταν ένοιωσε ελεύθερο και ανεξάρτητο,έτοιμο να γνωρίσει τον κόσμο.
Εσύ το έφερες στο δάσος μας και όλο και κάτι θα σου είπε στον δρόμο!
Τώρα αν θέλει να γυρίσει πίσω νομίζω ότι δεν το οδηγεί η δύναμη της συνήθειας άλλα αυτή της αγάπης.
Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.
Αν αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της επιστροφής θα σε χρειαστούμε και πάλι.
Ευχαριστώ για την κατανόηση και την πολύτιμη προσφορά σου καλέ μου πανόπτη.

Κοτσυφοφιλάκια...

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ ceralex
Με εκφράζει απόλυτα το κομμάτι που σου αρέσει καλή μου.
Με την ποιητική σου διάθεση αναζωογονείς τις αισθήσεις μου
και η άνοιξη τρυπώνει στην καρδιά μου.
Σ ευχαριστώ για το όμορφο σου σχόλιο.
Ζήτω η άνοιξη!!!
Ζήτωωωωωωωωω

ΤΣΙΟΥ!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Για τον λόγο που αναφέρεις
Γλαρένια μου σε ζηλεύω.
Και για έναν ακόμη...γιατί
εσύ εκτός από το προνόμιο που έχεις
να πετάς, απολαμβάνεις και κάτι που εμείς τα πουλιά του δάσους αγαπάμε, αλλά δεν χαιρόμαστε...την θάλασσα!!!

Είσαι πιο ελεύθερη από μας.
Εγώ ωστόσο είμαι από τους τυχερούς αφού έρχομαι και σ ανταμώνω και έτσι κάπου κάπου ακολουθώ τα φτερουγίσματά σου.

Κοτσυφοφυλάκι

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Surrealist
Τώρα αν σου πω οτι ακριβώς έτσι βλέπω κι εγω το πετούμενο θα με πιστέψεις?
Αυτό το λάθος έκανα...πίστεψα οτι θα μπορούσα να μάθω το καναρίνι να γίνει αηδόνι και γεράκι.
Ετσι το ήθελε κι αυτό.
Αλλά... η περιπέτεια και μόνο
άξιζε τον κόπο.
Ακόμη περισσότερο αξίζει το δικαίωμα της επιλογής του όμως.
Ελεύθερη βούληση λοιπόν!!!

ΥΓ.1. Είσαι πολύ ευγενική και καλή
μαζί μου σε κάθε σου σχόλιο, τόσο
που δεν μου αξίζει νομίζω.

ΥΓ.2. Και βέβαια καταλαβαίνω τι μου λες. Που να δεις τα δικά μου λάθη
χε-χε

τσ ιό υ
κοτσυφοφιλώ σε

και πάλι....τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί
Καλέ μου Ασκαρδά κάπου εδώ θα μπορούσαμε να κλείσουμε το θέμα
από την δική μου μεριά.
Αυτή ήταν η σκέψη μου για την ιστορία του καναρινιού...
Ακόμη και στην "σκλαβιά" είσαι ελεύθερος αν ειναι δική σου συνειδητά δική σου επιλογή.
Πάντα κατά την γνώμη μου
Χαίρομε που συμφωνεις.

Χαιρετώ σε!!!

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Roadartist
Σ ευχαριστώ καλή μου
με τιμάς με το σχόλιό σου
Και γω το ζήλεψα το...καναρίνι
Όχι τιποτα άλλο, άλλα γιατί ήταν η πρώτη του φορά!!!
Εξάλλου εγώ πετάω πιο ψηλά
από αυτό χεχε
Να είσαι πάντα καλά

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Δημήτρης
Δημήτρηηηηηηηηηηηηηη
Κάτσε φρόνημα παιδάκι μου
Α!!! θα σε παντρέψω εσένα
δεν μου γλυτώνεις χαχαχα
ΤΣΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

genna είπε...

ήρθα, όμορφο κλαδάκι τούτο σήμερα,
κοτσυφάκο μου ακούω στο βάθος το καναρινάκι, λαλίστατο...

και εγώ φωνάζω με όση δύναμη
διαθέτει ο Ανεμος μου,

ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΙ!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

mamma είπε...

Καλημέρα κότσυφα...
Από την αρχή της ιστορίας με το καναρίνι δεν μπορώ να αφήσω σχόλιο, έγινε φανερό άλλωστε.

Μάλλον έχω σκληρύνει αρκετά... βλέπεις εγώ θεωρώ πως η ελευθερία δεν είναι για όλους.
Θεωρητικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι ελεύθεροι όμως ζούμε σε έναν πραγματικό κόσμο, σε μια κοινωνία με συγκεκριμένες δομές, με σχολεία και εκκλησίες και ΜΜΕ που προγραματίζουν έγκαιρα τα μυαλά μας και τα μυαλά των παιδιών μας. Η ελευθερία μετά από όλα αυτά είναι μαχαίρι κοφτερό και χωρίς τις απαραίτητες βάσεις κινδυνεύει κάποιος να χαθεί. Το κλουβί λειτουργεί σαν δίχτυ ασφαλείας ή καλύτερα σαν πολλαπλές απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτει η ζωή. Είναι πιο εύκολο να διαλέξεις από έτοιμες απαντήσεις παρά να βρεις μόνος σου την απάντηση.

Σε φιλώ και καλημέρα!

KitsosMitsos είπε...

Κελαηδιστό το δάσος. Λες πραγματικά τα πουλιά που βλέπουμε στο δάσος να κάνουν αυτούς τους διαλόγους; Βρε λες;

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ genna

Γεια σου gennaki μου
Καλέεε!!! Τι δυνατή φωνούλα που εχεις!!!
Και τι όμορφη!!!

Άκου κι αυτό...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΦΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Πως ακούστηκε???

χε-χε!!!

τσιου!!!

τσιιιιιοοοοοοοοοοοοουυυυυυυυυυυ!!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ mamma
Είσαι σαφώς επηρεασμένη επί του θέματος γιατί είσαι mamma!!!
Ωστόσο εχεις δίκιο σ αυτά που λες!
Διαφωνώ όμως στο ότι η ελευθερία δεν ειναι για όλους.
Εντάξει σε μια δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία ειναι πιο εύκολο να ευδοκιμήσει η ελευθερία,χωρίς τους σημερινούς κινδύνους.
Είναι όμως πιο σωστό να φυλακίζουμε κάποιον που αγαπάμε για να μην πληγωθεί?
Η ειναι καλύτερο να τον εφοδιάσουμε κατά κάποιον τρόπο με τα εφόδια που του ειναι απαραίτητα για να τα καταφέρει μόνος του?
Δεν λέω ότι ειναι σωστό να αφήνουμε το παιδί να σκαρφαλώσει στην καρέκλα για να κατέβει από το μπαλκόνι μας στον τρίτο.
Ναι σ αυτή την περίπτωση χρειάζεται έλεγχος,επιτήρηση άλλα και να μπουν οι βάσεις για να μπορεί το παιδί μεγαλώνοντας να έχει την δυνατότητα να αποφασίζει μόνο του ελεύθερα στο επίπεδο που πάντα μπορεί.
Ίσως πρέπει να οργανώσουμε ένα σεμινάριο επί του θέματος
Τι λες?

mamma!!! Τι δύσκολος ρόλος!!!


Κοτσυφοφιλάκια...

τσιου!!!

mamma είπε...

Δεν εννοούσα τα παιδιά, για τους ενήλικες μιλάω;-)
Στο παιδί μου δίνω τόση ελευθερία όση μπορεί κάθε φορά να αντέξει και μάλιστα είναι τόσο πολύ που οι γύρω μου με ρωτάνε "δε φοβάσαι;" και απαντώ "όσο πιο ελεύθερος είναι τόσο πιο υπεύθυνος και προσεκτικός γίνεται".

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ KitsosMitsos

Πάντα είχα κι εγω
την περιέργεια για το τι λένε
μεταξύ τους τα πλασματάκια της φύσης
και όχι μόνο.
Την καλησπέρα μου
τσιου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ mamma
Είσαι πολύ εντάξει στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το παιδί.
Ετσι θα μπορέσουμε κι εμείς με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλουμε στην σωστή διαπαιδαγώγηση της αυριανής κοινωνίας, βοηθώντας από την θέση μας, τον άνθρωπο και τους θεσμούς της.

Πολύ σωστά λοιπόν σου έκανα
και την πρόταση να οργανώσουμε
ένα σεμινάριο επί του θέματος.

Να είσαι πάντα καλά mamma κι εσύ και ο μικρός!!!

dyosmaraki είπε...

Πάντως αν θέλετε κανέναν να παίρνει το σφουγγαράκι και να σβήνει τον μαυροπίνακα στο σεμινάριο, να μου πείτε ε!!!
Καλό απόγευμα εύχομαι
(ελπίζω να τελείωσαν οι πίτες..)

Ανώνυμος είπε...

Κοτσυφακι μου καλο,αφου λοιπον εχεις παιδακι,και να σου ζησει κιολας,θα γνωριζεις πως ειναι να το προστατευεις και να το φροντιζεις.
Ετσι και με το καναρινακι σου.
Που θελεις να το απελευθερωσεις ακριβως, δεν εχω καταλαβει.
Στο δασος η στο συνταγμα?
Γιατι το ενα ειναι σαφως παραδεισος αλλα το αλλο ειναι δολοφονια:)
Κι οταν υπαρχουν και αυγουλακια πισω στην φωλιτσα και περιμενουν την μανουλα να τα ταισει τετοια παρακινδυνευμενα αλματα δεν ειναι ενδειξεις ανελευθεριας αλλα μαλλον ανωριμοτητας.
Eχω κι εγω δυο παιδακια βλεπεις,πολυ μεγαλυτερα απο το δικο σου τα μεγαλωνω ΤΕΛΕΙΩΣ μονη μου και ξερω.
Ειπα λοιπον να πω κι εγω καποιους φανταστικους παραγοντες στην φανταστικη σου ιστορια για το φανταστικο καναρινι που μπορει να παιζουν καθοριστικο ρολο στη ροη της οποιασδηποτε φανταστικης ιστοριας:)

Δεν σου εγραψα νωριτερα γιατι δεν μπορουσα.Ειχε ερθει κοσμος απο το πουθενα και σκαλιζε μανιωδως με κατι πηρουνια κατι παλιες πληγες μου.
Καταλαβαινεις δυο χερια εχω.
Ακομα και στην αρχαιοτητα λεγανε πως δεν ειναι δικαιο να παλευει ενας με 5-6.
Τωρα ομως ειμαι οκ
Σε φιλω γλυκα
και ισως με ενα μικρουλι παραπονο
Να εισαι παντα καλα κι εσυ και το μωρακι σου και ολοι οσοι αγαπας

ΔΙΟΤΙΜΑ είπε...

καλησπέρα καραφλοκοτσιφα. Συνέχισε το παραμύθι μου αρέσει. Και η ζωή σου έτσι είναι σαν παραμύθι; Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να του μάθεις τη σημαίνει ελευθερία...

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Καλό μήνα,Κοτσυφάκο μου!
Έρχονται και τα χελιδόνια και η παρέα του δάσους θα μεγαλώσει:))

Σου τσιουίζω ένα δροσερό ανοιξιάτικο φιλί!!!

genna είπε...

καλημέρα κοτσυφάκο μου
καλό μήνα... στο πιο όμορφο κλαδάκι θα κελαιδάμε όλο το μήνα και βάλε...

φιλάάάάάάάάάάάάάάκιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ dyosmaraki
Αγαπημένο μου Δυοσμαράκι εσύ
θα ήσουν το καταλληλότερο πρόσωπο
για να οργανώσεις κάτι τέτοιο.
Αυτό φαίνεται και από τις αναρτήσεις σου άλλωστε.
Οι πίτες ??? χαχα το ελπίζω...
Οχι τιποτα άλλο βαρέθηκα
να ακούω σε κάθε κοπή και τους
πολιτικούς να βγάζουν λόγους.
Αρκετά ακούμε σε προεκλογικές
περιόδους

κοτσυφοφιλάκια

τσιου!!!

ΥΓ.καλό μας μήνα!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ "Η"
Αρχικά να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και να είσαι καλά και να ζεις μια ζωή,που σου αξίζει!!!
Ευτυχισμένη!!!
Να ξέρεις οτι μπορείς να με θεωρείς φίλο σου εντός και εκτός διαδικτύου,σε οτι χρειαστείς.
Εγώ σε νοιώθω και σε θεωρώ πραγματικά φίλη μου και σου ζητώ συγνώμη που έγινα αιτία, για ότι σου δημιούργησε αυτό το παράπονο.
ΣΥΓΝΏΜΗ!!!
Σε ότι αφορά την ιστορία του καναρινιού, ειλικρινά δεν είχα πρόθεση να επιτεθώ σε όσους έχουν καναρίνια,ούτε να κατηγορήσω κάποιους για ανελευθερία.
Ποιος άλλωστε απο εμάς μπορεί να πει ότι ειναι πραγματικά ελεύθερος?
Οσο και αν σου φαίνεται αυτή την στιγμή περίεργο, η πρόθεση που είχα
για αυτή την ιστορία, ήταν να αναδείξω την αγάπη σαν δύναμη που σε ελευθερώνει.
Ας μην γελιόμαστε όμως...δεν είμαι
τόσο καλός στην γραφή μου για να μπορέσω να δώσω ξεκάθαρα μηνύματα,αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα η περιπέτεια του καναρινιού.
Σε οτι αφορά την ελευθερία που αναφέρεις ,είτε στο δάσος είτε στο σύνταγμα ειναι το ίδιο επικίνδυνο για κάποιον που ο κόσμος του όλος ειναι ένα"μικρό η μεγάλο κλουβί προστασίας"
Εξω από αυτό σίγουρα θα ειναι εύκολος στόχος και συμφωνώ με την άποψή σου ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δολοφονία.
Ωστόσο δεν βλέπω να υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας και δεν θέλω μια παρεξήγηση να σταθεί ανάμεσά μας.
Η άνοιξη ήρθε...
Καλό μας μήνα!!!
Σε φιλώ...

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ ΔΙΟΤΙΜΑ
Καλή μου, σ ευχαριστώ για τα καλά
σου λόγια.
Σ ευχαριστώ πολύ!!!
Η ζωή μας ειναι ενα παραμύθι.
Τις περισσότερες φορές,
το διαπιστώνουμε πολύ αργότερα αναπολώντας.
Αυτό ειναι το λάθος μας.
Μην ξεχνάς...ο παράδεισος για μας φτιάχτηκε!!!

καλό μας μήνα

και...

κοτσυφοφιλάκια

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ η ψυχή μου το ξέρει

Καλο μας μήνα ψυχή μου!!!

Μακάρι αυτή η άνοιξη να φέρει την άνοιξη στις ψυχές όλων των ανθρώπων στη γη!!!

Κοτσυφοφυλάκια...

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ genna

Τι όμορφη ευχή καλό μου
gennaki...

σ ευχαριστώ και σ αγαπώ πολύ!!!

κοτσυφοφιλάκια

τσιιιιιοοοοοοοοοοουυυυυυυυυυυυ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι ηρθε !!!!!φιλακια πολλα κοτσυφακι μου και καλο μηνα.
Να το γλεντησουμε τωρα που ανοιξε ο καιρος:)))))))))
Eχω καιρο να παω μπουζουκια παρεπιπτοντως
http://www.youtube.com/watch?v=bupDdeQAJ8c&feature=related
Σ'ευχαριστω πολυ για ολες τις καλες σου προθεσεις,
Το εκτιμω πολυ
Σμουτςςςςςς

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ "Η"
Εγω σ ευχαριστώ καλό μου τρενάκι.
Ναι να το γλεντήσουμε!
Αν και το τραγούδι με μπέρδεψε...λιγάκι

Πολλά κοτσυφοφιλάκια και σε σένα!!!

τσίου!!!!

mystikaperasmata είπε...

Καλο μηνα φιλε μου καραφλοκοτσυφα. Ο...παραδεισος ειναι για ολους μας.
φιλια!

dyosmaraki είπε...

Να μην ξεχάσετε να περάσετε μια κόκκινη κλωστούλα στο χέρι σας. Ετσι λέγανε η παλιοί πως έπρεπε να κάνει κανείς την πρώτη του Μαρτίου.
Στο καναρινάκι να βάλουμε την κοκκινη κλωστούλα στο πόδι του...
Καλό μήνα αγαπημένε μου karaflokotsifa

Ανώνυμος είπε...

Παρε αυτο τοτε .
Ειναι πιο σαφες.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ:)
Kαι ειναι το μονο πραγμα στην ζωη μου για το οποιο ειμαι σιγουρη οτι δεν φταιω εγω.
Να περνατε καλα και να διασκεδαζετε με οτι και οποιον βρειτε:)
Mια ζωη την εχουμε βρε αδερφε

http://www.youtube.com/watch?v=FyjjxsJar1c

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Δημήτρης
Ναι φίλε μου...για μας φτιάχτηκε!!!
Ασε τον Χατζηγιάννη να λέει ότι θέλει
χα-χα!!!

καλό μας μήναααααααα!!!

Κοτσυφοφιλώ σε...
τσίου!!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ dyosmaraki

Αγαπημένο μου Δυοσμαράκι τι μου θύμησες τώρα....

Καλά το λέω εγώ ότι είσαι
ο φύλακας άγγελος της Ελληνικής παράδοσης και όχι μόνο!!!

Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεεε

Καλό μήνα μας
και
πολλά πολλά κοτσυφοφιλάκια

τσίου!!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ "Η"
Εγώ εχω φίλους τα βουνά κι όλα τα κύματα.
Εγώ εχω αδέλφια τα ποτάμια,
τα πουλιά.

Καλά το κατάλαβα λοιπόν....
Και πάλι συγνώμη

Ανώνυμος είπε...

Ετσι.
Και ξερεις γιατι?:)

Γιατι

http://www.youtube.com/watch?v=LtF_MYAkWVk&feature=related
Κλεισμενος σε παγιδα..
κι εχουν περασει χρονια..
Ευτυχως,

μονο τα δεντρα ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ
και τα σκουπιδια

κι ετσι ειναι τα μονα που μπορει να εμπιστευτει κανεις πια

Oλα καλα κοτσυφακι μου,μην μου στεναχωριεσαι.
Παρε και φιλακι γλυκο.
Γεια τωρα,δεν μου ειναι και πολυ ευχαριστη η κουβεντουλα αυτη
:)

panoptis είπε...

έχεις πρόσκληση...

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ "Η"
Τα σκουπίδια...καθάρισέ τα
Μην αφήνεις να φέρουν την δυσοσμία
στην ψυχή σου.
Εξάλλου μέσα στα σκουπίδια υπάρχουν και κάποια ακατέργαστα διαμάντια.
Μην τα πετάξεις χωρίς να δώσεις ευκαιρία σ αυτά άλλα και σε σένα.

Σου μιλάω με ειλικρινή διάθεση...
εγώ είμαι φίλος σου.

φιλί

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ panoptis

Ωχ!!!

έφτασα!!!

Roadartist είπε...

Τρελέ κότσιφα.. καλό μήνα και καλές ανοιξιάτικες πτήσεις :) :)

mmexer είπε...

Να πω την αμαρτία μου; Εγώ αυτά τα πισωγυρίσματα δεν τα εγκρίνω:) Η επιστροφή σε κάτι είναι πάντα χειρότερη από την παραμονή σε κάτι άλλο!
Τι νόημα δίνω και γω:)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κοτσυφάκο μου

καλη εβδομάδα ψυχή μου...

κι εγώ σ' αγαπώ, πολύ-πολύ

φιλακια πολλά

και τσίου αμέτρητααααααααααα

genna

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Roadartist

Καλο μας μήνα φωτεινό
και ανοιξιάτικο!!!

Τα χελιδόνια έρχονται
Ζήτωωωωωωωωωωωωωω

τσιου!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ mmexer

καλέ μου άφιλε θα συμφωνήσω...
διαφωνώντας χε-χε
Οχι στα πισωγυρίσματα!!!
Αλλά αν κάνουμε κάτι και
αναγνωρίσουμε ότι κάναμε
κατα κάποιο τρόπο λάθος,ειναι καλύτερα
να γυρίσουμε για να το διορθώσουμε
Έχεις δίκιο...τι θέμα βάζεις εδώ!!!
Έχουν γραφτή βιβλια για αυτό το θέμα!!!
Ας το αφήσουμε προς στιγμη έτσι

φιλιά


τσίου!!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ genna
Καλή βδομάδα gennaki μου

Κοτσυφοφιλάκια

τσίου!!!

tou ouranou είπε...

Όμορφο τούτο το δάσος γεμάτο ιστοριούλες
είστε μια ιδιοφυια κύριε καραφλοκότσυφα

τα σέβη μου, ανευ τελείας

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ teleia
καλός ήρθες στο δάσος καλή μου
teleia.
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
υπερβάλλεις...

τσίου!!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τσίου !
Είσαι ωραίος κότσυφας !
Την καλησπέρα μου.
-))

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Σπίθας
Καλός μας ήρθες στο το δάσος!!!
Με πρόλαβες.
Στο μυαλό μου σ εχω για επίσκεψη κι όλο κάτι γίνεται!!!
Ευχαριστώ Σπίθα μου για τη φιλοφρόνηση
τσίου!!!
Καλησπέρες κι από δω!!!

Sally Finkenstein είπε...

Είδα συνεφάκια πάνω από το δάσος (θα βρέξει?)κι ήρθα να σου πω ένα "ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ".
Δεν θα σου πω κι εγώ περί ελευθερίας γιατί ο καθένας μας άλλα ονειρεύεται...
Σου εύχομαι ένα λαμπερό ουράνιο τόξο, σύντομα!
τσίου!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

@ Sally Finkenstein
Kαλησπέρα και καλό σου μήνα Sally!!!
Δηλαδή καληνύχτα εεεε....καλύτερα καλημέρα!!!
Η ευχη σου ειναι για μένα πολύτιμη!!!
Ουράνιο τόξο....τι υπέροχο δώρο!!!
Ευχαριστώ!!!
Κοτσυφοφιλάκια...
τσίου!!!

Ανώνυμος είπε...

Write morе, thаts all I hаve to say.
Litегally, it sеems as though уou reliеd on the viԁео to
makе your poіnt. You obѵiouslу know what уoure tаlking about, ωhy ωaste yоur intellіgence on just posting viԁeos to уour blog whеn you could be gіving us somethіng еnlіghtening to reаd?


Μy weblog - success behind video

Ανώνυμος είπε...

I’m not that much of a inteгnet reader to be honest but уour
sites really nіcе, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back later. Cheers

Here is my web-site :: taufgeschenk

Ανώνυμος είπε...

Itѕ liκе you reaԁ my mind!
You sеem to κnow a lot abοut thіs,
like yоu ωrote the book іn it or
ѕomething. I think that уou cοulԁ dο
with a feω pіcs to driνe the messagе home а little bit, but othеr than that, thiѕ іs fantaѕtic blog.
A fantastiс rеad. І will ԁefіnitеlу be back.



My wеb sitе - hemroids

Ανώνυμος είπε...

These are genuinеlу imρressіve іdeаs іn on the tоpiс of blogging.

You have tοuched somе good things heгe.
Αny ωaу kеeρ up wrіnting.



mу ωeb ѕitе ... hemroids

Ανώνυμος είπε...

Usually I ԁo not read post on blogs, but Ӏ would like to say that this write-up νery fοrced me to try anԁ dο so!

Your ωriting style has been amazеd me. Thаnk you, very
nice рost.

Heгe iѕ my weblog :: mouse click the following article

Ανώνυμος είπε...

Quаlity articles is the mаin to іnѵіte the users
tο paу a quick visit thе ωeb page, that's what this website is providing.

Feel free to visit my webpage: Recommended Intern Post Article Comments Name : EmailAddress : URL : Comments : Article Categories �